dijous, 11 d’agost del 2022

EL GRAFFITI

 El graffiti prové de la paraula "graffito" amb la qual els antics romans denominaven a qualsevol inscripció satírita feta en els espais públics. Per extensió, s'ha anat denominant graffiti a tota intervenció de text i/o imatge més actual feta amb sprays en els espais públics (parets, vehicles, mobiliari, ...) i de manera clandestina.

Fotos de Artista de graffiti, Imágenes de Artista de graffiti ⬇ Descargar |  Depositphotos 

Un artista molt conegut a nivell internacional és BANKSY

Existeix molta discusió per considerar si el graffiti es pot considerar art o no. Podem criticar-ho també nosaltres i compartir la nostra opinió. 

De tota manera, dintre de la consciència ecològica que tinc he de fer-te raonar amb el següent: els sprays són aerosols i aquets danyen el medi ambient, així que s'ha d'eliminar la seua utilització.

Una alternativa és la tècnica del estergit (stencil en anglès), que és la tècnica de pintar amb plantilles. En la plantilla se retlla el dibuix o el patró de disseny (deixat un buit equivalent a la imatgen a obtenir). La plantilla es recolça llavors contra la superfície i s' aplica la pintura amb esponja o pinzell (recordeu eliminar els aerosols de la vostra vida). Al retirar-se la plantilla, queda sobre la superfície de baix la imatge desitjada.

Si ens fixem detectarem que Banksy treballa molt amb plantilla. Observem:




 ACTIVITATS:

1ª Quan tornes cap a casa fixa't bé si trobes graffitis i fes-li fotos a aquells que més t'agraden. 

2ª Practiquem la tècnica del estergit. Necessitem: esponja, tisores, làmines de dibuix i pintura a l'aigua.

3ª Anem a crear unes plantilles per fer pintura mural al pati del centre.

Començarem per fer esbossos. La idea és dibuixar un/a nen/a fent ús de la paperera (contenidors groc i blaus = contenidors de reciclatge). Està clar que anem a intentar potenciar la consciència medioambiental del centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS NOSTRES AUDIOVISUALS

FELICITACIÓ DE NADAL 2022         REGAL PER A XAXI (PROJECTE LINGÜÍSTIC XÀTIVA - XIRIVELLA),  juny 2023