dijous, 11 d’agost del 2022

ELS ANGLES

 Quan es parla d'angulació o punt de vista es considera l'angle imaginari que forma una línia que surt perpendicular a l'objectiu de la càmera i que passa per la cara del personatge principal. Segons la posició de la càmera l'angle mitjançant el qual l'objectiu captarà els personatges es denomina:


- ANGLE NORMAL. En aquest cas, la càmera estarà situada aproximadament a l'altura de la mirada de la persona. L'angle normal per si mateix no proporciona cap valor expressiu especial a part del que aportin els altres elements sintàctics utilitzats (tipus de plans, colors dominants ...). L'angle normal és el que s'utilitza normalment. Denota una situació de normalitat.

Tic-Tac: Els angles fotogràfics i cinematogràfics 

- PICAT o ZENITAL. L'angle picat (vista d'ocell) s'obté quan la càmera realitza un enquadrament de dalt a baix.
L'angle picat afegeix un fort valor expressiu a les imatges, ja que, per raons de perspectiva, el personatge o objecte enfocat apareix més petit en relació a l'entorn. Pot denotar inferioritat, debilitat, submissió del personatge.

COMPOSICIÓ I TIPUS DE PLÀNOLS FOTOGRÀFICS | Sutori

- CONTRAPICAT. L'angle contrapicat (vista de cuc) s'obté quan la càmera realitza un enquadrament de baix a dalt. En angle contrapicat afegeix un fort valor expressiu a les imatges, ja que, per raons de perspectiva, el personatge queda engrandit, potenciat, de manera que semblarà més gran i poderós.

COMPOSICIÓ I TIPUS DE PLÀNOLS FOTOGRÀFICS | Sutori

escanear0002.jpg 

Alguns més:

🥇▷【 Ángulos de cámara - Cine 】 

 

Ja saps que la càmera també pot realitzar els seus moviments, no sempre és fixa. Ací et deixe un gràfic-resum.

 

Si vullgueres saber més sobre els moviments de càmera Martin i La Voz també ens ho conten:


ACTIVITAT

Fes-li fotos a una persona fent servir diferents angles. Organitza-les en un programa word, per exemple, i posa-li's el nom de l' angle utilitzat.

2ª Treball en equip. Anem a fer un audiovisual informatiu sobre les últimes nocions apreses. El so serà la vostra paraula. Les imatges seran fixes (imatges descriptives) o en moviment, si sou vosaltres,...Hi han múltiples possibilitats.

Es formaran 3 grups :

- un, es dedicarà a informar sobre què és l'enquadrament.

- un segon grup, descriurà els tipus de plans, després d'explicar què són els plans.

- i el tercer, es dedicarà als tipus d'angles, també explicant amb anterioritat què és un angle.

Atenció per al 1r grup:

Com aquest té menys de què informar, ampliarà el seu treball sobre el pla seqüència. Si feren un ells mateixos ja seria genial!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS NOSTRES AUDIOVISUALS

FELICITACIÓ DE NADAL 2022         REGAL PER A XAXI (PROJECTE LINGÜÍSTIC XÀTIVA - XIRIVELLA),  juny 2023