dijous, 11 d’agost del 2022

CAMP I FORA DE CAMP

 Fora de camp consisteix en l'acció o diàleg que té lloc fora del camp visual de la càmera. Té una funció narrativa clara, ja que amaga conscientment algunes situacions que el director no vol mostrar. Pot provocar ansietat o portar a engany, fent pressuposar coses diferents de les que veritablement passen en l’acció. 

 Un exemple de l’ús del fora de camp pot ser la mirada d’un personatge cap a una banda de l'enquadrament i la seva expressió de pànic. L’espectador pot pressuposar que el personatge ha estat testimoni d’una escena d’horror, però no en pot estar segur. 

Mirem tot seguit què ens conten Martin i La Voz sobre el camp i el fora de camp:

 

Evidentment, en un fora de camp el so adquireix una importància enorme ja que continua narrant encara que l'espectador no obtinga la imatge. Per açò, aquest recurs sol emprar-se bastant quan hi han pocs recursos per poder mostrar allò "especial" o en tràilers per a suscitar intriga en l'espectador, per posar alguns exemples.

ACTIVITATS

1ª Vorer el següent enllaç: FORA DE CAMP

2ª Anem a fer ús de la imaginació!

Creem en grup una escena semblant a la final vista en l'enllaç anterior on Bob Esponja i Patrício entren en una capsa i Calamardo sent, però no es mostra, què els passa. TOT SUCCEEIX FORA DE CAMP!

Cal dir-vos que no és necessari entrar en una capsa, el necessari és estar fora de camp, així que en compte de capsa potser entrar en un armari, en una sala, ... recordeu: necessitem imaginació!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS NOSTRES AUDIOVISUALS

FELICITACIÓ DE NADAL 2022         REGAL PER A XAXI (PROJECTE LINGÜÍSTIC XÀTIVA - XIRIVELLA),  juny 2023