dimecres, 30 de desembre del 2020

L10 MANDALA

     Seguint amb pràctiques amb el compàs anem a fer un mandala.

    Un mandala és una creació artística en forma de cercle ple d'altres formes més o menys geomètriques però totes elles amb simetria radial.

    El conjunt crea una harmonia visual que va més enllà del plaer estètic i una resolució tècnica. El terme mandala significa roda o cercle i té el seu origen a l' Índia. Estes elaboracions són emprades, sobre tot, en l'hinduisme i en el budisme, ja que evoquen representacions del macrocosmos i microcosmos, concebudes sempre des d'un punt de vista totalment espiritual. Els seus beneficis són ràpidament apreciables per aquells que practiquen la meditació. 

    La mateixa creació d'un mandala es considera un acte terapèutic. I se'ns recomana pintar-lo des de l'interior cap a l'exterior. 

    Nosaltres l'iniciarem amb traçats de precisió fent ús del compàs però, desprès podrem anar ampliant l'interior del centre a mà alçada. Això sí, mantinguent la simetria.

    Tot seguit us deixe uns quants exemples per a inspirar-vos. Tots ells extrets d'internet:




Aquests altres exemples que us mostre a continuació són fets a classe (curs 2020-21). El primer és d' Ana Vañó Perales i el segon és de Daniela Pallás García Del Busto. Enhorabona xiques! Estan genials! Quin relax!






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS NOSTRES AUDIOVISUALS

FELICITACIÓ DE NADAL 2022         REGAL PER A XAXI (PROJECTE LINGÜÍSTIC XÀTIVA - XIRIVELLA),  juny 2023